A projektről

Az AVAL- Added VALue Learning for Preschool Teachers & Pedagogical Coordinators óvodapedagógusok és általános iskolai etika tanárok támogatására létrejött projekt.

A jelenben folyamatosan szembesülünk azzal, hogy egyedül a változás állandó, környezetünk és élethelyzeteink, a családhoz, az iskolához, a munkahelyünkhöz való viszonyunk bizonytalanná vállik. Az egyik legígéretesebb módja annak, hogy az ezekből a bizonytalanságokból eredő nemkívánatos hatásokkal megküzdjünk, az az, hogy az oktatásba fektetünk és kialakítunk egy olyan interkulturális megközelítésű oktatást, ami képes arra, hogy integrálja a másság tiszteletének elvét, az egyenlőséget és a társadalmi felelősségvállalást.

Vannak olyan dolgok, amelyeket már kora kisgyermekként meg kell tanulnunk, mivel segítenek bennünket abban, hogy felnőttként önazonosak legyünk: tiszteljük magunkat, tiszteljünk másokat és belátással cselekedjünk.

Az AVAL projekt célja, hogy óvodapedagógusokat és általános iskolai etika tanárokat segítsen abban, hogy a gyerekek korosztályának megfelelő módon (0-3, 3-6, 7-11 éveseknek) tudjanak az oktatandó értékekről beszélni, úgy, hogy a tanultak egész életükben elkísérhessék őket.

Célunk, hogy projektünkkel hozzájáruljunk az oktatáson keresztül ahhoz, hogy az emberiség egésze együtt élvezhesse egy tanult és fejlett társadalom előnyeit.